Σαντιγί Σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Βιταμίνη Β12: Ανεπάρκεια και Οφέλη
19 Νοεμβρίου, 2019
sintagi-2
Τούρτα Σοκολάτα Wish Chocolate
20 Νοεμβρίου, 2019

Υλικά

100 γραμμάρια Wish Dark Chocolate με stevia (2 συσκευασίες των 50γρ)περιεκτικότητας 70% κακάο .

13 γραμμάρια ηλιέλαιο

293 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί.

1 κουταλιά της σούπας ισοστέβια (με αναλογία γλυκύτητας 1 στέβια : 2 ζάχαρη)

άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί
  • Ανακατεύουμε καλά τη λιωμένη σοκολάτα όσο είναι ζεστή με το ηλιέλαιο .
  • Φτιάχνουμε την κρέμα σαντιγί .Ακολουθήστε την διαδικασία: Τοποθετούμε για λίγη ώρα το μπολ του μίξερ στο ψυγείο. Βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα γάλακτος ,τη ρίχνουμε στο μπολ (αφού αυτό κρυώσει) και ανακατεύουμε στο μίξερ. Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να αρχίζει να πήζει και στην συνέχεια προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και την στέβια. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. προσοχή : Για να γίνει σφιχτή και αφράτη η συνταγή θα πρέπει να χτυπηθεί στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ και όσο είναι παγωμένη. Επίσης , την στέβια τη ρίχνουμε μόνο όταν πήξει η σαντιγί και όχι νωρίτερα. Για να καταλάβουμε ότι η σαντιγί είναι έτοιμη θα πρέπει να σχηματίζονται μύτες εκεί που πριν βρίσκονταν οι αναδευτήρες του μίξερ.
  • Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με την σαντιγί ως εξής : Προσθέτουμε το 1/3 της κρέμας σαντιγί στη ζεστή σοκολάτα και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί σε άλλες δύο δόσεις. Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη σαντιγί αμέσως, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για 3 -4 ώρες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σαντιγί σαν μέρος άλλης συνταγής ή να την προσφέρετε με τριμμένο μπισκότο και φράουλα σαν μους !