Έχεις ερωτήσεις;

Πόνοι σε μυς και αρθρώσεις

5+1 προϊόντα για τέλειο πρόσωπο
11 Φεβρουαρίου, 2020
2+1 προϊόντα για ΔΥΝΑΤΟ Ανοσοποιητικό
6 Απριλίου, 2020
5+1 προϊόντα για τέλειο πρόσωπο
11 Φεβρουαρίου, 2020
2+1 προϊόντα για ΔΥΝΑΤΟ Ανοσοποιητικό
6 Απριλίου, 2020
Λίγο οι διαρκείς αλλαγές του καιρού, λίγο η αδυναμία διατήρησης του σωματικού σας βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα, λίγο που καταπονείτε το σώμα σας καθημερινά στις διάφορες δραστηριότητες, οι πόνοι μυών και αρθρώσεων είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένετε, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεστε.

Όμως, μην ανησυχείτε! Σίγουρα υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε την εμφάνιση τέτοιων πόνων και να βελτιώσετε τη ζωή σας!

Ποιες είναι οι κυριότερες αιτίες εμφάνισης πόνων των πόνων μυών και αρθρώσεων;

1. Κρυολόγημα ή γρίπη
Μπορεί όταν κρυολογείτε, τα συμπτώματα να είναι κυρίως μια βουλωμένη μύτη και πονόλαιμος, παρά πόνος στους μυς. Ωστόσο, λόγω της ακαμψίας των μυών κατά το κρυολόγημα ή τη γρίπη, υπάρχει η πιθανότητα να αισθάνεστε πόνους στο σώμα σας, όταν τα άλλα συμπτώματα υποχωρούν. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεκουραστείτε, να κοιμηθείτε, και να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

2. Κρύος καιρός
Όταν ο καιρός είναι κρύος, το σώμα σας επικεντρώνει τις λειτουργίες του κυρίως στην κυκλοφορία του αίματος γύρω από τα κύρια όργανα και όχι τόσο τους μυς και τις αρθρώσεις. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να αισθάνεστε τις αρθρώσεις σας λιγότερο ευλύγιστες και να έχετε ελαφρείς πόνους. Έτσι, συνίσταται να παραμένετε όσο το δυνατόν πιο ενεργοί, βάζοντας περισσότερη κίνηση στην καθημερινότητά σας, όπως διάφορα είδη άσκησης, προκειμένου να ενισχύσετε την υποστήριξη των αρθρώσεών σας, κάνοντας τους συνδέσμους σας ισχυρούς και ευλύγιστους.
 

3. Διατροφική ανεπάρκεια
Κι όμως, οι κακές διατροφικές συνήθειες μπορούν να βλάψουν την υγεία των οστών και των μυών σας! Τα οστά, οι χόνδροι, οι σύνδεσμοι, οι τένοντες, και το κολλαγόνο χρειάζονται πολλές θρεπτικές ουσίες για να διατηρηθούν υγιείς και σε καλή κατάσταση. Βασικά θρεπτικά συστατικά για την υγεία των αρθρώσεων είναι οι βιταμίνες D, C και το ασβέστιο.

Εντάξετε στη διατροφή σας λαχανικά, όπως μπρόκολο, σπανάκι,σκόρδο, αμύγδαλα, και φρούτα. Επιπλέον, αποφύγετε τρόφιμα που μπορούν να αυξήσουν τη φλεγμονή, όπως τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

4. Στρες
Το αίσθημα έντονου στρες και έντασης είναι πιθανό να επηρεάσει τη σωματική σας ευεξία. Εκτός από τους πιο περίπλοκους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αγχώνονται, οι συνέπειες του στρες στο σώμα εξηγούν τους πονεμένους ώμους, την πλάτη και το λαιμό.

5. Έντονη προπόνηση
Πόνοι στους μυς σας μετά από την προπόνηση είναι απόλυτα φυσιολογικοί και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς το σώμα σας μπορεί με τις λειτουργίες του να επανέρχεται μετά από τέτοιους πόνους. Κάντε τακτικά καλές διατάσεις και μασάζ με ειδικές κρέμες που ανακουφίζουν τους πιασμένους μυς.

6. Κακή στάση του σώματος
Η κακή στάση του σώματος είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες που προκαλούν πόνους στην πλάτη και στο λαιμό. Αν αντιμετωπίζετε πόνο στον αυχένα ή στην πλάτη, καλό είναι να επισκεφθείτε έναν ορθοπεδικό ώστε να βρείτε μαζί τρόπους να βελτιώσετε τη στάση σώματός σας.