Κυτταρίτιδα: Ένα αιώνιο γυναικείο πρόβλημα.

2+1 προϊόντα για ΔΥΝΑΤΟ Ανοσοποιητικό
6 Απριλίου, 2020
Σνακ στην παραλία
9 Ιουνίου, 2020

Μπορεί κάθε φορά, καθώς ανοίγει ο καιρός, όλες οι γυναίκες να αρχίζουν να σκέφτονται τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις και την όψη που θα έχει το δέρμα τους την αγαπημένη αυτή εποχή. Κυτταρίτιδα ή και χαλάρωση είναι τα πιο κοινά γυναικεία προβλήματα για το καλοκαίρι, αν και η φροντίδα του δέρματος οφείλει να μας απασχολεί όλο τον χρόνο.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Είναι μία τροποποίηση του δέρματος κατά την οποία παίρνει μια όψη “φλούδας πορτοκαλιού”. Συμβαίνουν διάφορες μετατροπές στους λιπώδεις ιστούς καθώς και στο μικροκυκλοφορικό που προέρχονται από το αίμα και το λεμφικό σύστημα, οδηγώντας στην σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού. Θεωρείται ότι είναι ένα μη φλεγμονώδες φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στην υποδερμίδα, δημιουργώντας ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα και στις επηρεαζόμενες περιοχές.

Ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισης;

 • Γενετικοί παράγοντες
 • Απώλεια βάρους
 • Ορμονικές Διαταραχές
 • Κακή Διατροφή
 • Κακές συνήθειες τρόπου ζωής.

Όταν χάνουμε βάρος, μειώνεται και το συνολικό λίπος στο σώμα, γεγονός που μπορεί να περιορίσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Ωστόσο, ακόμη και με απώλεια βάρους μπορεί να υπάρχει Κυτταρίτιδα ή και χαλάρωση

Τα καλά νέα είναι ότι όταν φροντίζουμε να διατηρούμε έναν ενεργό και υγιεινό τρόπο ζωής, αυτομάτως μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης κυτταρίτιδας, χωρίς όμως αυτό να είναι κάτι εγγυημένο. Ωστόσο, μπορεί η ενίσχυση και η τόνωση των μυών στις περιοχές που υπάρχει κυτταρίτιδα, μπορεί να συμβάλλει στο να είναι λιγότερο αισθητή.

Αντιμετωπίζουμε την κυτταρίτιδα, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής

Για να είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, μπορούμε να ακολουθούμε κάποιες γενικές οδηγίες όπως αυτές φαίνονται στον παρακάτω οδηγό .

Οδηγός Αντιμετώπισης Κυτταρίτιδας

 • Περιορίζουμε τη χρήση στενών ρούχων και παπουτσιών με ψηλό τακούνι, καθώς προκαλούν συμφόρηση στη λέμφο και
 • Αποφεύγουμε κάπνισμα και αλκοόλ, καθώς εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος

Επίσης, χρήσιμο θα ήταν να :

 • Αποφεύγουμε επεξεργασμένες τροφές, καφεΐνη και αναψυκτικά και να αυξήσουμε την κατανάλωση φυτικών ινών, νερού, πράσινου τσαγιού, πρωτεϊνών, φρούτων και λαχανικών
 • Καταπολεμήσουμε το άγχος, το οποίο εμποδίζει τη δράση και αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε άλλης θεραπευτικής αντιμετώπισης
 • Ελέγξουμε την πιθανότητα κάποιας ορμονικής διαταραχής και να την αντιμετωπίσουμε
 • Να κάνουμε λεμφικό μασάζ, καθώς θεωρείται ότι δρα αποσυμφορίζοντας τη λέμφο, και έτσι συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό
 • Βάζουμε άσκηση στη ζωή μας
 • Χρησιμοπούμε προιόντα αντιμετώπισης της κυτταρίδας

Εξειδικευμένα Προιόντα για την Αντιμετώπιση της Κυτταρίτιδας

Δοκιμάστε το gel απολέπισης κατά της κυτταρίτιδας από την Krauterhof που διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και βοηθάει στο να έχετε πιο λείο και σφιχτό δέρμα. Για άριστα αποτελέσματα κατά της κυτταρίτιδας, μπορείτε να το συνδυάσετε με τα υπόλοιπα προϊόντα από τη σειρά Krauterhof, όπως τον ορό κατά της κυτταρίτιδας.

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές και σνακ πλούσια σε φυτικές ίνες.

Επίσης, η βιταμίνη C, καθώς έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, και ευθύνεται για την σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης της επιδερμίδας, αποτελεί ένα πλέον απαραίτητο θρεπτικό συστατικό-σύμμαχο στη «μάχη» ενάντια στην κυτταρίτιδα.