Δείτε παρακάτω μια πολύ εύκολη συνταγή για Κέικ με σοκολάτα γάλακτος χωρίς την προσθήκη ζάχαρης και με γλυκαντική Μαλτιτόλη.
Τι είναι η Μαλτιτόλη και γιατί την χρησιμοποιούμε ;
Πρόκειται για ένα γλυκαντικό μέσο χαμηλών θερμίδων που παράγεται από την μαλτόζη, (προϊόν του αμύλου) με βάση το καλαμπόκι και έχει τη γεύση και την λειτουργικότητα της ζάχαρης.
Είναι φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης με το 90% της γλυκύτητάς της, έχει τις μισές θερμίδες της (2,1/γ), ενώ ταυτόχρονα μεταβολίζεται πιο αργά. Σαν αποτέλεσμα είναι ιδανική για τους διαβητικούς. Επιπλέον , δεν μεταβολίζεται με μικροοργανισμούς και για αυτό δεν προκαλεί τερηδόνα.
Ας δούμε τη συνταγή :
• βούτυρο 150γρ
• σοκολάτα Γάλακτος Wish 100γρ αυθεντική
• πούδρα αμυγδάλου 30γρ
• μαλτιτόλη 280γρ
• 200γρ ασπράδια αυγών
• αλεύρι μαλακό 50γρ
• ξηροί καρποί της επιλογής σας
Αρχικά λιώνουμε την αυθεντική σοκολάτα γάλακτος Wish και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή γλυκαντική ουσία μέχρι να φουσκώσουν και ενσωματώνουμε με το μείγμα σοκολάτας.
Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας την πούδρα αμυγδάλου, την υπόλοιπη γλυκαντική και τους ξηρούς καρπούς.
Τέλος, γεμίζουμε τη φόρμα του κέικ με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Καλή επιτυχία και…καλή απόλαυση!!!
Copyright ATCARE ΕΠΕ