Αυτό το καλοκαίρι δώστε βάρος στη βιταμίνη C

Πώς να αποφύγω το ξεφλούδισμα αυτό το καλοκαίρι
23 Ιουνίου, 2020
Η “Κρυμμένη Πείνα” και το ανοσοποιητικό
8 Οκτωβρίου, 2020
Προβολή όλων
Φυσική τόνωση αυτό το καλοκαίρι By Nature

Φυσική Τόνωση By Nature

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη όλο τον χρόνο λόγω του ότι συμμετέχει σε πολλές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Σκεφτείτε το λοιπόν και αυτό το καλοκαίρι βάρος στη βιταμίνη C

Κάποιες από αυτές είναι :
  • Σύνθεση κολλαγόνου
  • Ανάπτυξη και αποκατάσταση των ιστών και επούλωση πληγών.
  • Δημιουργία αντισωμάτων.
  • Απορρόφηση του σιδήρου.
  • Μείωση της ισταμίνης που παράγεται από το ανοσοποιητικό και ευθύνεται για πολλά αλλεργικά συμπτώματα.
  • Δημιουργία καρνιτίνης για την παραγωγή ενέργειας.
  • Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Το καλοκαίρι όμως η βιταμίνη C είναι πραγματικά πολύτιμη.   

Βοηθάει το σώμα να ανταπεξέλθει στην ζέστη καθώς ενισχύει τη δράση των ιδρωτοποιών αδένων και συμβάλλει στην αποτροπή προβλημάτων από τη ζέστη, όπως η εξάντληση, η θερμοπληξία και η ηλίαση.

Προστατεύει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα αφού δρα σαν φυσικό αντιοξειδωτικό και συνδράμει στην παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα.

Τέλος, βοηθά στην πρόληψη της κυστίτιδας που είναι μια φλεγμονή της ουροδόχου κύστης πολύ συνηθισμένη το καλοκαίρι.

Τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C

Είναι οι πιπεριές, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το σκόρδο, το λάχανο, οι φράουλες, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ και ο ανανάς. Επίσης βότανα, όπως το θυμάρι, το σέλινο και ο βασιλικός.

Εκείνο, όμως, που είναι σημαντικό να θυμάται κανείς είναι ότι πρόκειται για μια ουσία η οποία ούτε παράγεται ούτε αποθηκεύεται από τον οργανισμό, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τη λαμβάνουμε καθημερινά από την διατροφή μας. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, επιβάλλεται η πρόσληψη συμπληρώματος.

ΒiοTonic Βιταμίνη C

Αυτό το καλοκαίρι θα Τονώστε τον οργανισμό σας φυσικά με βιταμίνες και συμπληρώματα Bio Tonics.Κάθε συσκυεασία Bio Tonic βιταμίνη C περιέχει 40 caps των 500 mg ασκορβικού οξέος. Αυτό το καλοκαίρι δώστε βάρος στη βιταμίνη C

Βιταμίνη C δοσολογία: Πόση χρειαζόμαστε την ημέρα;

Αναντίρρητα, η βιταμίνη C δοσολογία που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος διαφέρει ανά περίπτωση.

Όσοι κάνουν καθιστική ζωή δεν χρειάζονται τις ίδιες ποσότητες με τους αθλητές, οι οποίοι και σαφέστατα πρέπει να λαμβάνουν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C από τους υπόλοιπους.

Επίσης, οι μέλλουσες μανούλες αλλά και οι καπνιστές χρειάζονται μεγαλύτερες ποσότητες, καθώς το κάπνισμα φαίνεται ότι «σκοτώνει» τη βιταμίνη C.

Κατά καιρούς, αρμόδια όργανα και φορείς προσδιορίζουν το ελάχιστο αναγκαίο ποσό βιταμίνης C που χρειαζόμαστε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά 60 mg την ημέρα, ενώ το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) συνιστά 90 mg για τους άντρες, 75mg για τις γυναίκες και επιπλέον 35 mg για τους καπνιστές.